Blog

Zakelijke Rekening Openen: Gunstig Voor Ondernemers Zoals U

Het is niet eenvoudig om de juiste zakelijke bankrekening voor uw bedrijf te vinden. Er zijn zoveel opties, dat het moeilijk kan zijn om te weten welke bank het beste bij u en uw bedrijf past. Deze blogpost schijnt licht op waarom het openen van een zakelijke bankrekening gunstig zou kunnen zijn voor ondernemers zoals u, en hoe u een goedkope zakelijke rekening vindt voor uw onderneming.

Een zakelijke rekening openen is essentieel

De wereld van zakelijke bankieren is druk bevolkt en er zijn veel zaken waar men rekening mee dient te houden bij het openen van een zakelijke rekening. Dit is een van de redenen waarom ondernemers het moeilijk vinden om de beslising te maken met welke bank ze in zee gaan. Sommige kleine ondernemers en zzp'ers stellen het openen van een zakelijke bankrekening zo ver mogelijk uit en doen zakelijke betalingen met een privé rekening. Ook omdat het houden van een zakelijke rekening meer kost dan een privé rekening. Echter bent u als ondernemer eigenlijk verplicht om een zakelijke rekening te openen. Naast dat het verplicht is, kan het hebben van een zakelijke rekening voor uw bedrijf ook zeer gunstig voor u zijn.

Professionele uitstraling

Een van de redenen waarom we het openen van een zakelijke rekening aanraden, is omdat het een stuk professioneler staat. Als u met uw bedrijf professioneel wilt overkomen, dan is het openen van een zakelijke rekening een must. Neem bijvoorbeeld de facturen die u uitstuurt. Het staat professioneel als de naam van de rekeninghouder op de factuur hetzelfde is als de naam van het bedrijf. Een factuur met een privé rekening bij de betaalgegevens straalt uit dat uw bedrijf nog redelijk in de kinderschoenen staat, maar kan ook doen lijken alsof u uw geld niet wilt investeren in iets belangrijks als een zakelijke rekening.

Privé en zakelijk blijven makkelijker gescheiden

Naast dat het professioneel staat, is het ook belangrijk om uw zakelijke en privé inkomsten en uitgaven gescheiden te houden. Als u in het begin nog niet zoveel betalingen maakt of ontvangt, dan kunt u er misschien nog mee weg komen met de boekhouding. Maar als er regelmatig zakelijke betalingen gemaakt worden met uw privé rekening en u ook betalingen ontvangt op deze rekening, dan kan het lastig worden om uw boekhouding op orde te houden. De kans dat u hierdoor in de problemen komt met de belastingdienst is hierdoor een stuk groter. 

Zakelijke rekening vergelijken

Als u op zoek wilt gaan naar een goedkope zakelijke rekening, dan is het goed om u te verdiepen in zakelijke rekening vergelijken. Zo heeft u een duidelijk overzicht welke banken de beste prijzen aanbieden voor het openen van een zakelijke rekening, en welk pakket het beste bij u en de behoeftes van uw bedrijf past.

Laat een antwoord achter