Blog

Van standaardhuis tot droomwoning

Tegenwoordig worden er her en der weer meer woningen gebouwd maar al die nieuwbouwwoningen kunnen al snel op elkaar gaan lijken. Zeker een hele wijk, kan soms een doolhof lijken waar alles hetzelfde is. Gelukkig kan je jouw nieuwbouwwoning alsnog omtoveren tot een uniek paleisje. In deze blog vertel ik je hoe je dat kan doen en waar je rekening mee moet houden. Lees je mee?

Wat is je plan?

Voor je kan beginnen met verbouwen en inrichten, moet je wel bepalen wat het plan is. Zo mag je niet zomaar alles vervangen maar kan er vaak toch meer dan je denkt. Je moet dus af en toe dingen checken of om toestemming vragen voor je zomaar wat aan de buitenkant kan veranderen. Van binnen is er vaak meer mogelijk. Bijvoorbeeld als het om de indeling gaat, niet alleen qua interieur.

Een eigen indeling en afwerking

Soms kan je tijdens het bouwproces al kopen en krijg je dan de mogelijkheid tot het meebepalen in de indeling van de ruimte. Zo kan je kiezen waar de aansluitingen komen voor de keuken bijvoorbeeld. Dit maakt jouw huis van binnen ook weer anders vergeleken met dat van de buren.

Geduld voor het interieur

Geduld is een schone zaak en er is niks waar dat meer geldt dan bij je interieurs. Natuurlijk kan je naar de goedkope winkel gaan en dan heb je alles, als het goed gaat, snel in huis. Maar dat geldt niet voor uniekere items. Soms moet je daar maanden op wachten. Maar geloof mij als ik zeg dat dit het waard is. Als je nog aan het verbouwen bent, is dit extra makkelijk omdat je dan toch nog niet op locatie woont en het dus niet mist. Maar als je wel al verhuisd bent, kan het lastiger zijn en moet je daarin keuzes maken.

Een unieke buitenkant

Soms mag je dus ook het één en ander aan de buitenkant veranderen. Soms mag je de voordeur zelf uitkiezen of veranderen, maar we zien ook veel unieke aanpassingen als het om de gevel gaat. Zo kan je de boel met keralit bekleden. Zo krijgt je huis een soort Scandinavisch uiterlijk met bekleding die op hout lijkt maar die veel beter bestand is tegen het weer. Keralit is daarmee een goede keuze voor gevelafwerking.

Zo wordt jouw huis, in plaats van één van velen, een unieke plek die uit duizenden te herkennen is.

Laat een antwoord achter