Blog

Huis, tuin en dier

Misschien ben je van plan binnenkort een huisdier te nemen. Er zijn dan nogal wat dingen om in overweging te nemen. Maar het kan dat je niet precies weet waar je allemaal rekening mee moet houden en welke dieren welke specifieke eisen hebben wat betreft verzorging. In dit artikel kan je gemakkelijk vinden wat van belang is om te weten. Lees je mee?

Wat betreft katten

Als eerste is een van de makkelijkste huisdieren een kat. Deze vereisen weinig moeite om te houden als je veel werkt of in het algemeen een drukke levensstijl hebt. Een kat heeft niet veel meer nodig dan eten en drinken, een schone kattenbak en natuurlijk af en toe een aai over zijn of haar kop. Afhankelijk van wat jij wilt, kan je natuurlijk ook nog bepalen of de kat binnen en buiten mag zijn of alleen binnen of buiten moet blijven.

Die trouwe viervoeters

De meest populaire optie is natuurlijk een hond. Honden vragen meer zorg om in hun behoeften te voorzien, sinds ieder ras hond een andere soort verzorging nodig heeft.

Teckels en Shih Tzu’s hebben bijvoorbeeld maar een kleine wandeling nodig en kunnen makkelijker mee op reis omdat ze vrij klein zijn. Een Duitse herder of Bordercollie daarentegen hebben veel en lange wandelingen nodig en moeten ook veel meer spelen. Dus afhankelijk van het type  hond dat je hebt, is het belangrijk dat je je inleest op het soort ras dat je in gedachten hebt. Wat je ook doet, het is een aanrader om je hond naar puppytraining mee te nemen. Hier leren ze sociale vaardigheden naar andere honden toe en leer jij hoe ze te late luisteren naar jou, het baasje. Ook is het goed om een anti schrokbak voor een hond te kopen. Deze voerbakken bevatten diepe groeven die maken dat de hond niet al te snek kan eten waardoor schrokken en braken wordt.

Algemene verzorging

Naast honden en katten zijn er natuurlijk nog veel meer opties. Vissen, hamsters, ratten en nog veel meer andere dieren zijn ook leuk om in huis te nemen als je dierlijk gezelschap wenst. Lees je dan wel goed in over de specifieke verzorging die het dier vraagt. Naast alle algemene verzorgingseisen is het overigens ook erg belangrijk dat de dieren in goede gezondheid zijn en dus ook vaccinaties krijgen of naar de dierenarts gebracht worden indien dat nodig is. En vergeet vooral niet je huisdieren genoeg aandacht en liefde te geven!

Laat een antwoord achter